2 Ιαν 2016

Αυτοεκτίμηση και πλαστική χειρουργική..

     Η πλαστική χειρουργική σήμερα έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Πλέον, είναι κάτι που δεν μας κάνει εντύπωση και δεν μας "ξενίζει" μιας και όλο και περισσότερες κοπέλες και γυναίκες αποφασίζουν καθημερινά να υποστουν μια αισθητική παρέμβαση μικρής ή μεγάλης κλίμακας. Το έχει κάνει η φίλη μας, η γιατρός μας, ο γείτονάς μας ίσως και εμείς οι ίδιοι. Ποιά η σχέση όμως της πλαστικής χειρουργικής με την αυτοεκτίμηση του κάθε ανθρώπου;

    Η λογική λέει ότι μιας και η εξωτερική εμφάνιση είναι μια από τις πηγές για χαμηλή ή υψηλή αυτοκετίμηση, η βελτίωση της θα αύξανει την αυτοεκτίμηση ενός ανθρώπου. Ένας άνθρωπος που έχει όλη του τη ζωή μεγάλη μύτη, όταν αποφασίζει να την βελτιώσει θα έχει μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση μετά το χειρουργείο. Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα ψυχικά προβλήματα παραμένουν: άγχος, κατάθλιψη ή και διατροφικές διαταραχές φαίνεται να έχουν αυξηθεί μετά την αισθητική επέμβαση. Τα ψυχικά αυτά προβλήματα προυπήρχαν, αλλά έγιναν εντονότερα μετά το χειρουργείο. 

   


    Η ερευνήτρια Lundin Kvalem εξηγεί ότι οι γυναίκες που αποφασίζουν να υποστούν μια αισθητική επέμβαση, προσπαθούν να καλύψουν κάποια "κενά" στη ζωή τους και όχι την χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ωστόσο, η πλαστική χειρουργική είναι μια προσωρινή διέξοδος που αποτυγχάνει να δώσει μόνιμη λύση στις γυναίκες αυτές. Μετά, συνηθίζουν την βελτίωση της εμφάνισής τους και ξαναπέφτουν στο προσωπικό τους αδιέξοδο. 

   Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι η εξωτερικές και επιφανειακές βελτιώσεις της εμφάνισής μας δεν είναι η πηγή και η αιτία της χαμηλής μασ αυτοεκτίμησης και αυτο-αγάπης. Φυσικά και δεν υπάρχει κανένα κακό στο να βελτιώνει κανείς την εμφάνισή του εάν το θέλει, αλλά δεν βρίσκεται εκεί το μαγικό κλειδί της αυτοεκτίμησης.,Πού βρίσκεται; Ξέρετε, νομίζω, την απάντηση..μέσα μας, στο μυαλό και στην καρδιά μας. Το μυαλό μας έχει αποθηκεύσει τις ερμηνείες των γονιών μας και μας υπαγορεύει πράγματα που ασυνείδητα διαμορφώνουν τη στάση και την συμπεριφορά μας. Όμως, εκεί βρίσκεται η λύση...η διόρθωση αυτών των ερμηνειών και η αντικατάστασή τους με καινούριες πιο δημιουργικές και λειτουργικές για τον καθένα, θα μας βοηθήσει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Κάντε λοιπόν τις εξωτερικές αλλαγές που επιθυμείτε αλλά αυτό είναι σαν να αλλάζετε το κουτί σε ένα ληγμένο γλυκό..το αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα θα είναι το ίδιο εάν το φάτε..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μεγαλώνοντας από ένα ναρκισσιστή γονέα..6 αποτελέσματα..

     Η ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας είναι μια διαταραχή κατά την οποία το άτομο ασχολείται συνεχώς με τον εαυτό του, νιώθει ότι ε...